Motorijlessen bij Bastiaens

Al vanaf 17 jaar

Motorrijlessen

Een team fanatieke motor-instructeurs staat klaar om jou in een aantal maanden op te leiden tot je motorrijbewijs. Het geeft een fantastisch gevoel als je straks met je eigen motor, de Ardennen, de Eiffel of ons eigen Heuvelland kunt verkennen op je eigen "tweewieler".

De opleiding bestaat uit een aantal examens. Als eerste doe je een examen voertuigbeheersing ( AVB ), in de periode dat je met je AVB bezig bent zul je ook je theorie-examen moeten halen. De voorbereiding op het AVB examen neemt tussen de 4 en 7 lessen in beslag, als je deze beide examens ( AVB en theorie ) hebt gehaald gaan we de weg op. Tijdens deze lessen leer je de specifieke rij-eigenschappen van het motorrijden, en de geleerde technieken tijdens de AVB - oefeningen in praktijk te brengen, om daarna binnen enkele weken op praktijk-examen te gaan.. 

 

Wij scoren al jarenlang als een van de beste rijscholen in Maastricht, dit komt door onze  professionele aanpak en gestructureerde manier van lesgeven. Als je een rijschool gaat kiezen, ga dan altijd naar ww.rijschoolgegevens.nl en vergelijk dan rijscholen met meer dan 100 examens per jaar.

Try the bike

Je droomt van lange motortochten in verre landen. Of je wilt de noodzakelijke kilometers naar je werk zo aantrekkelijk mogelijk maken, geen last van file's en parkeren. Motorrijden lijkt je te gek!!  Maar misschien twijfel je nog. Is zo'n motor echt wel iets voor jou? of wil je eerst kijken of Verkeersschool Paul Bastiaens bij je past?

Als je je aanmeldt voor Try the Bike, volg je vrijblijvend de eerste twee uur van ons reguliere lesprogramma. De kosten voor een Try the Bike zijn €  55,-. Besluit je daarna om bij ons een motoropleiding te volgen, dan is de Try the Bike helemaal gratis.

Iedereen kan zich aanmelden, helmen, jassen en handschoenen stellen wij ter beschikking, zorg zelf alleen voor een stevige broek en stevige schoenen.

Dus twijfel niet, schrijf je in, doe het!!

Prijzen

Losse les € 38,- Lessen zijn 50 minuten
Pakket A € 1299,- 20 rijlessen, theorieboek en oefen cd-rom, theorie-examen, AVB examen en 1 praktijkexamen.

Categorie A1

  • Vanaf 17 jaar mag met lessen worden gestart

  • Vanaf 18 jaar kan examen worden gedaan op een motorfiets van de categorie A1 (max. 11kw). Daarmee wordt het zgn. A1-rijbewijs behaald

Categorie A2

  • Na 2 jaar bezit van het A1-rijbewijs kan opnieuw een examen worden gedaan op een motorfiets van de categorie  A2 (max 35 kw), bij een positieve uitslag krijg je het rijbewijs voor de categorie A2. Wanneer je 20 jaar bent kun je direct starten met je motorrijbewijs cat. A2

Categorie A

  • Na 2 jaar bezit van het A2 - rijbewijs kan opnieuw een examen worden gedaan op een motorfiets van de categorie A (meer dan 35kw) dus onbeperkt. Als je voor dit examen slaagt mag je op een motorfiets rijden zonder beperking. En diegene die al 24 jaar of ouder is kan direct instromen in de cat. A